Προώθηση Ιστοσελίδων

Social Media Marketing

Προώθηση Ιστοσελίδων

Ένα σχέδιο προώθησης ή ένα Marketing Plan είναι απαραίτητα για να μπορεί μια ιστοσελίδα να προσελκύσει επισκέπτες και κατ’ επέκταση πελάτες.
Image

• Βελτιστοποίηση

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης (SEO, Content Marketing)

• Google Adwords

Οι διαφημίσεις Google Adwords Search είναι αυτές που εμφανίζονται στην σελίδα του Google όταν κάνουμε μια αναζήτηση.

• Social Media Marketing

Στις μέρες μας τα Social Media προσεγγίζουν το ιδανικό μέσο επικοινωνίας και διαφήμισης για την επιχείρησή σας.

Προώθηση ιστοσελίδας SEO

Το SEO ή Search Engine Optimization είναι ένα σύνολο τεχνικών με στόχο την υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (Google).
Η επένδυση στο SEO θα αυξήσει τη δωρεάν, στοχευμένη κίνηση στην ιστοσελίδα σας χωρίς κόστος ανά κλικ (όπως στις καμπάνιες Google AdWords).

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι μία SEO καμπάνια δεν μπορεί να επιτύχει άμεσα αποτελέσματα. Το SEO είναι μια διαρκής διαδικασία, η οποία θα έχει μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα σε πλήθος αναζητήσεων και θα πετύχει επιστροφή στην επένδυσή σας. Κατά μέσο όρο τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 3-4 μήνες.

Αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

 • Ο ανταγωνισμός στον κλάδο σας
 • Η ποιότητα κατασκευής της ιστοσελίδας σας (σωστή δομή, ταχύτητα)
 • Η ποιότητα του Server όπου θα φιλοξενηθεί η ιστοσελίδα σας
 • Η ηλικία του domain (Παλαιότητα της ιστοσελίδας)
 • Η ποσότητα και η ποιότητα των εισερχομένων links προς την ιστοσελίδα σας.
 • H ποιότητα του υλικού και των κειμένων σας (Content Marketing SEO)
Image

Υπηρεσίες Διαφήμισης

Οι διαφημίσεις Google Adwords χωρίζονται σε 2 κατηγοριες

 • Google Adwords Search
 • Google Adwords Display Network
Οι διαφημίσεις Google Adwords Search είναι αυτές που εμφανίζονται στην σελίδα του Google όταν κάνουμε μια αναζήτηση.

Οι διαφημίσεις Google Adwords Display Network είναι αυτές που εμφανίζονται στο μεγαλύτερο ποσοστό των ιστοσελίδων με την μορφή Βanners φωτογραφιών Video η απλού κειμένου.

Με τις Διαφημίσεις Google Adwords μπορείτε να επιτύχετε άμεσα αποτελέσματα τα οποια είναι ορατά μέσα σε λίγες ώρες. Πολλές φορές πελάτες μας έκαναν απόσβεση στην επένδυση τους μέσα σε λίγες μόλις μέρες!

Οι διαφημίσεις Google Adwords είναι μια από τις πιο τίμιες μορφές διαφήμισης μιας και πληρώνετε μόνο όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας, για να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας ή για να σας καλέσει.

Με άλλα λόγια, μόνο όταν η διαφήμισή σας έχει αντίκρισμα.
Στις μέρες μας τα Social Media όπως το Facebook, το Instagram το Youtube, το Linkedin, και το Twitter προσεγγίζουν το ιδανικό μέσο επικοινωνίας και διαφήμισης για την επιχείρησή σας.

Όπως και το Google έτσι και το Facebook (το οποίο μαζί με το αδερφάκι του Instagram είναι μακράν το μεγαλύτερο Social Network) έχει διαφημίσεις με τις οποιες μπορούμε μέσα σε λίγα λεπτά να προσεγγίσουμε τους μελλοντικούς πελάτες μας!

Το πλεονέκτημα του Facebook σε σχέση με το Google είναι ότι μπορούμε να στοχεύσουμε πολύ καλύτερα το κοινό που μας ενδιαφέρει βασισμένοι στο φίλο την ηλικία την τοποθεσία αλλά και τα ενδιαφέροντα των μελλοντικών πελατών μας και όλα αυτά μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Για παράδειγμα αν έχουμε ένα μαγαζί που πουλάει γυναικεία ρούχα στο Μαρούσι, μπορούμε να στοχεύσουμε σε γυναίκες ηλικίας από 18 έως 45 χρόνων που βρίσκονται σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από το κατάστημα μας και έχουν σαν ενδιαφέρον την μόδα!
Το Remarketing αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κομμάτι της προώθησης της ιστοσελίδας σας για την αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας!

Σύμφωνα με έρευνες όμως, το 96% των ανθρώπων που επισκέπτονται ένα site δεν ολοκληρώνουν την ενέργεια στην οποία στόχευε το marketing με την πρώτη φορά.

Το remarketing λοιπόν μας δίνει μία δεύτερη ευκαιρία με τους επισκέπτες του site μας. Θα έχετε παρατηρήσει αρκετές φορές μετά από κάποια επίσκεψη σε κάποιο eshop ή ιστοσελίδα κάποιες διαφημίσεις να σας ακολουθούν προκείμενου να σας θυμίσουν να ολοκληρώσετε κάποια ενέργεια που ξεκινήσατε αλλά αφήσατε στην μέση. Άλλες φορες απλά βρίσκετε συνεχεια μπροστά σας το ιδιο η καποιο παρόμιο προϊόν που πριν από λίγες ώρες η μέρες κοιτούσατε σε κάποιο eshop.

Πλέον και εσείς θα μπορείτε να υπενθυμίζεται στους πελάτες που είτε ελέγχουν το email τους, είτε διαβάζουν ειδήσεις σε διάφορα portal, είτε παρακολουθούν κάποιο video στο youtube, είτε απλά περνάνε την ώρα τους στο facebook, ότι κάτι άφησαν στην μέση η ότι έχετε ακόμα αρκετά να τους προσφέρετε!

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν οι διαφημίσεις σας θα βρίσκονται συνέχεια μπροστά τους και τελικά θα τους οδηγήσουμε στο να ολοκληρώσουν την αγορά!
Το email marketing αποτελεί έναν εξαιρετικά αποδοτικό και προσιτό τρόπο επικοινωνίας με τους υπάρχοντες και τους υποψήφιους νέους πελάτες σας.

Αρκετοί ίσως σκέφτεστε ότι το email αποτελεί ένα “ξεπερασμένο” κανάλι Marketing αφού πλέον υπάρχουν μοντέρνοι τρόποι επικοινωνίας όπως το Facebook και τα υπόλοιπα Sοcial media, όμως σύγχρονες έρευνες απέδειξαν ότι το email παράγει περισσότερες πωλήσεις online απ’ όλα τα κοινωνικά δίκτυα μαζί.

Αρκεί να γίνεται σωστά!

Μερικά από τα πλεονεκτήματα του email marketing είναι:

 • Ενημέρωση πελατών για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες
  Με ένα newsletter μπορούμε να ενημερώνουμε άμεσα το υπάρχον πελατολόγιο μας για νέα προϊόντα και νέες υπηρεσίες που παρέχουμε.
 • Ενδυνάμωση σχέσεων με το πελατολόγιό μας
  Στέλνοντας τακτικά newsletters στους πελάτες μας, που έχουν επιλέξει να τα λαμβάνουν,σταθεροποιούμε και ενδυναμώνουμε τη σχέση μας μαζί τους. Οι πελάτες μας εμπεδώνουν σιγά-σιγά την εταιρική μας ταυτότητα και μαθαίνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας μέσα από μια σχέση εμπιστοσύνης.
 • Εύρεση νέου πελατολογίου
  Αποστέλλοντας δηλαδή κανείς μαζικά ενημερωτικά emails προσεγγίζει ανθρώπους και εταιρείες που δε θα μπορούσε διαφορετικά ούτε να βρει ούτε να πλησιάσει εμπορικά.
 • Χαμηλό κόστος
  Η αποστολή ενός newsletter συνοδεύεται από χαμηλό κόστος. Ανάλογα με τον όγκο των παραληπτών και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται (κατά πόσο αυτός είναι αυτοματοποιημένος η μη) μπορεί να κοστίσει μερικές δεκάδες ευρώ.
Image
Image
694 0538373
info[at]digitalconnect.gr
Αριστομένους 42, Πετρούπολη, Αθήνα